Over mij

Coaching tot de kern

Opleiding en werkervaring

Van jongs af aan wist ik al dat ik een beroep wilde doen waarbij ik anderen kan helpen. Dit begon met een opleiding tot sociaal pedagogische medewerker. Na deze 3 jarige opleiding en verschillende stages wist ik dat ik verder wilde studeren. De keuze voor de HBO-opleiding Pedagogiek was snel gemaakt. Door deze studie ben ik ruim 12 jaar geleden als stagiaire begonnen in de kinder- en jeugd psychiatrie en daar ben ik tot op heden nog werkzaam. Eerst op een kliniek voor kinderen van 6 t/m 12 jaar met uiteenlopende problematiek, denk aan gedragsstoornissen, trauma’s, autisme e.d. Na 7 jaar heb ik de overstap gemaakt naar een kliniek voor jongeren van 13 t/m 21 jaar met angst- en dwangstoornissen, tics en SOLK (somatisch onvoldoende verklaarde lichamelijke klachten), soms in co morbiditeit met eetproblematiek, ASS en/of persoonlijkheidsproblematiek.
Sinds januari 2022 werk ik op de poliliniek in een specialistisch team waar jongeren en diens ouders worden behandeld met angst, dwang, tics, misofonie en selectief mutisme. 

 Tijdens mijn werk in de psychiatrie heb ik een post HBO-opleiding gedaan tot cognitief gedragstherapeutisch werker. Ik heb ervaring in het individueel bieden van cognitieve gedragstherapie, maar ook in groepsverband. Ook zelfbeeldtrainingen, emotie regulatietrainingen, sociaal vaardigheidstrainingen en oudertrainingen op basis van de Geweldloos Verzet-methode behoren tot mijn ervaringen. Dit alles doe ik met veel toewijding en plezier.

Door de jaren heen in de kinder- en jeugdpsychiatrie heb ik een hoop training en cursussen gevolgd, waaronder: hypnotherapie, het signaleren van kindermishandeling, suïcide preventie, beroepsethiek, Geweldloos Verzet in gezinnen en Geweldloos Verzet gericht op ouders van kinderen en jongeren met een angst- en dwangstoornissen.

Over mij

Ik ben Carina Sier. geboren in 1987 en woon in Volendam. In augustus 2020 heb ik mijn eigen praktijk opgericht. Ik ben uit mijn comfortzone gestapt en dit avontuur aangegaan. Hiervoor was het nodig om mijn eigen diepere gevoelslagen los te laten en te transformeren en daarmee afscheid te nemen van mijn belemmerende overtuigingen en patronen. Van angst naar vertrouwen.. Wat een bevrijding!

In mijn persoonlijke leven kwam ik voor een grote uitdaging te staan; voor mezelf kiezen. Luisteren naar mijn gevoel en vanuit daar keuzes durven maken die goed waren voor mijzelf. Omdat ik altijd vooral gefocust was op de ander, cijferde ik mezelf en mijn eigen gevoel weg. Het kiezen voor mezelf was dan ook een moeilijke innerlijke strijd. Maar het is me gelukt, het heeft me een stuk krachtiger gemaakt en het heeft me veel gebracht. Nadat ik het roer had omgegooid gebeurde er een aantal bijzondere toevalligheden die me hebben geleid tot het oprichten van mijn eigen praktijk. Een andere definitie van toeval is dat iets je toe valt. Daar geloof ik dan ook echt in. Doordat deze bijzondere dingen mij toevielen kwam mijn huidige woning op mijn pad. Tijdens het bezichtigen van de woning kwam ik in gesprek met de toenmalige bewoner. We spraken over mijn strubbelingen en over mijn wens om me verder te ontwikkelen als mens en als therapeut. Hij vertelde over zijn werk als coach en de krachtige methodes die hij daarbij gebruikt. Hij stelde voor een sessie te ondergaan om te ervaren of dit iets voor mij zou zijn. Na 1 sessie voelde ik me al zoveel lichter, blijer en zelfverzekerder. Het was een hele bijzondere ervaring. Nadat ik zelf had ondervonden hoe krachtig deze methodes werken, wist ik het; dit wil ik ook kunnen! Dit wil ik ook betekenen voor andere mensen. Ik heb een opleiding gedaan tot transformationele coach, middels de BUR-methode en heb een spirituele hypnotherapie opleiding gedaan. En daar ontstond een nieuwe droom: een eigen praktijk voor coaching en therapie, waarmee ik heel veel mensen op een dieper niveau kan verder helpen in hun ontwikkeling en op hun levenspad.

In mijn coaching en therapie vind ik het belangrijk je het vertrouwen in jezelf terug te geven en de liefde voor jezelf te vergroten. Zodat je stappen durft te zetten en kunt groeien. Ik wil je helpen oude pijnen op te ruimen om zo meer ruimte te maken voor je kwaliteiten, talenten en je missie. Ruimte maken voor positieve gevoelens, gedachten en overtuigingen over jezelf, waardoor je nieuw gedrag en nieuwe gewoonten ontwikkeld die je in je kracht zetten en je verder helpen op je levenspad. 

Carina Sier – Coaching tot de kern.

 

 

Coaching tot de kern

Recensies

'Als iemand oprecht, warm en professioneel is dan is het Carina wel. Ze stelt je meteen op je gemak door haar rustige en vriendelijke houding. Haar verschijning straalt überhaupt al vriendelijkheid en hartelijkheid uit.'

‘Daardoor voel ik mij snel zakken in mezelf en voel ik mij veilig genoeg om omhoog te laten komen wat zich maar aandient. Als het ware loopt ze naast je mee tijdens een sessie. Zonder oordeel geeft ze jou de ruimte om te voelen en te ontdekken. Ondertussen stelt ze hele goede open vragen. Ik vind haar heel goed in het innerlijk kind werk bijvoorbeeld. Zij heeft mij een aantal keren tijdens een sessie heel mooi laten ervaren waarin ik mijn innerlijke kind nog negeer en waarin ik vriendelijker tegenover mezelf mag zijn. Ik durf mij bij Carina altijd kwetsbaar op te stellen, zodat ik het beste resultaat behaal tijdens en na een sessie.
Carina bedankt voor je begrip, je openheid en je grote interesse in mij als mens! Je bent een grote ondersteuning in mijn persoonlijke groeiproces!’

P. 38 jaar
‘Zonder verwachtingen heb ik een afspraak gemaakt bij Carina. Ik las haar uitleg over hoe zij naar de kern van een probleem gaat i.p.v. het probleem alleen aan de oppervlakte op te lossen en dat sprak me enorm aan. ’

Bij binnenkomst voelde ik me gelijk op mijn gemak. Een spontane, vriendelijke meid en de behandelkamer heeft ook iets huiselijks. Haar aanpak was ook iets wat ik nog niet eerder had meegemaakt. Na de eerste sessie had ik gelijk handvaten om mezelf een stukje verder te helpen en kan ik niet wachten tot de volgende sessie. Als je nog twijfelt, maak gewoon een afspraak! Hulp krijgen voor je eigen ontwikkeling is het grootste cadeau wat je jezelf kunt geven en

M. 30 jaar
‘Vorige week ben ik bij Carina geweest. Vooraf aan de behandeling was ik best zenuwachtig. '

Het was voor mij de eerste keer dat ik naar therapeut/coach ging. Maar het voelde gelijk goed, binnen 1 minuut had Carina mij al op mijn gemak gesteld. Na de behandeling voelde ik mij een stuk rustiger en had ik echt voor het eerst in lange tijd het gevoel dat alles goed zou komen. De dagen na de behandeling werd dit gevoel veel sterker. Ik kan niet wachten op de volgende afspraak. 
Carina Sier is echt voor iedereen een aanrader als je twijfelt over bepaalde zaken in het leven, dat je het gevoel hebt dat je stil staan of als je ergens mee in de knoop zit. 

 

K. 30 jaar
‘Dank je wel Carina voor de sessie. Je weet waar je over praat, gaat tot de kern van het probleem.'

‘Maar buiten dat voel ik me veilig bij jou, ik durf mijn hart bij je te luchten en dat lucht erg op kan ik je zeggen! Je bent heel rustig en kalm tijdens de sessie maar je kan ook streng voor me zijn als dat nodig is. Je hebt mijn vertrouwen gewonnen! Tot de volgende keer.’

 

S. 36 jaar
‘Door de huiselijke, vertrouwde sfeer die Carina heeft gecreëerd in haar behandelruimte en de down-to-earth, straight-to-the-point manier van behandelen, heb ik de hypnose sessie als zeer prettig en bijzonder ervaren. '

‘Tijdens de sessie merkte ik al dat het in mijn lichaam een stuk rustiger werd en ook de dagen erna merk ik dat ik me rustiger voel. Ik kan het daarom zeker aanraden aan iedereen die van zijn of haar problemen af wil. ‘

 

B. 29 jaar
‘Voor ik startte met mijn behandeling zag ik erg op tegen praten over mijn binnenwereld. Door de fijne sfeer die Carina met zich mee draagt, lukte het me al snel om haar als therapeut te vertrouwen. '

‘Door haar kennis en ervaring voelde ik me erg begrepen. Carina heeft een natuurlijke, rustige en respectvolle benadering, maar wel in combinatie met een gezonde dosis humor. Doordat ze veel doorvraagt, lukte het me om tot de kern van mijn klachten te komen. Haar aanpak heeft me verder geholpen en het lukt me steeds beter om in mijn eigen kracht te blijven staan.’

 

R. 26 jaar
‘Bij binnenkomst voelde het al goed! Carina legde stap voor stap uit hoe ze te werk gaat.'

‘Het eerste was een gesprek waarom ik deze behandeling wilde ondergaan, tussendoor gaf ze mij goeie ondersteuning hoe ik met bepaalde onderwerpen kan omgaan, ze was heel begripvol!
Na het gesprek mocht ik plaats nemen op de bank, ze liet mij stap voor stap ontspannen en op een gegeven moment zat ik er helemaal in. De ervaring die ik heb meegemaakt was héél bijzonder!
Veel emoties kwamen los. Nadat de sessie voorbij was, was ik rustig, relaxed en sterk in mijn gevoel.
Dankjewel Carina Sier voor deze prachtige, krachtige en bijzondere ervaring, heeft mij heel goed gedaan!’

 

G. 59 jaar

"Waar Carina Sier – Coaching tot de kern voor staat "

"In mijn coaching en therapie vind ik het belangrijk je het vertrouwen in jezelf terug te geven en de liefde voor jezelf te vergroten. Zodat je stappen durft te zetten en kunt groeien. Ik wil je helpen oude pijnen op te ruimen om zo meer ruimte te maken voor je kwaliteiten, talenten en je missie. "

Carina Sier – Coaching tot de kern.

"Ruimte maken voor positieve gevoelens, gedachten en overtuigingen over jezelf, waardoor je nieuw gedrag en nieuwe gewoonten ontwikkeld die je in je kracht zetten en je verder helpen op je levenspad. Vanuit deze wens, deze missie en vanuit mijn eigen kracht ontstond mijn eigen praktijk"

Carina Sier – Coaching tot de kern.

Neem Contact Op

0658014058

info@carinasier.nl

 

Openingstijden

Geen vaste openingstijden. Afspraak op aanvraag

info@carinasier.nl

0658014058

Praktijkruimte in Volendam.

Geen vaste openingstijden. Afspraak op aanvraag.