Coaching & Therapie

Cognitieve gedragstherapie

Cognitieve gedragstherapie

Cognitieve gedragstherapie (CGT) is een mengeling vanĀ  gedragstherapieĀ  met interventies die voortkomen uit de cognitieve therapie. Het gaat dieper in op de verbinding tussen je gedachten, gedrag en gevoel. CGT leert je middels opdrachten en oefeningen anders tegen moeilijke situaties aan te kijken en er anders mee om te gaan. CGT wordt ingezet bij uiteenlopende problemen, denk hierbij aan overmatig piekeren, negatief denken, angststoornissen, dwangstoornissen, eetstoornissen, burn-out klachten enz.

Cognitieve gedragstherapie kan een losstaand traject zijn. Echter, na een aantal transformatie sessies, werkt de cognitieve gedragstherapie veel effectiever. Doordat we eerst oude, pijnlijke gevoelslagen hebben getransformeerd, worden je gedachten niet meer aangestuurd door deze oude pijnen. Er is dus meer ruimte voor positieve gedachten en overtuigingen over jezelf en over het leven. Dit is van invloed op je gedrag omdat je je zelfverzekerder voelt en meer in je eigen kracht staat.

De voordelen bij Carina Sier

Allemaal hebben we zo nu en dan een spiegel of klankbord nodig om helderheid te brengen en onze perspectieven te verbreden.

Neem Contact Op

0658014058

info@carinasier.nl

 

Openingstijden

Geen vaste openingstijden. Afspraak op aanvraag

info@carinasier.nl

0658014058

Praktijkruimtes in Volendam en Amsterdam.
Hoofdlocatie: Volendam.

Geen vaste openingstijden. Afspraak op aanvraag.